Koulut

Museo Milavida on moniulotteinen oppimisympäristö, joka tarjoaa koululaistehtäviä eri luokka-asteille sekä tilattavia opastuksia että ilmaisia koululaisopastuksia päiväkodeille, peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Pääsymaksut
kouluryhmille

Pääsymaksu: 5 € per oppilas/opiskelija, tamperelaiset oppilasryhmät maksutta. Alle 7-vuotiaat maksutta.
Koululaisopastus: 40 € + pääsymaksut
Koululaisopastus toukokuussa: 50 € + pääsymaksut
Varausohjeet

Koululaistehtävät

Koululaistehtävät kannustavat omatoimiseen vierailuun luokkien kanssa. Tehtävät on suunnattu eri-ikäisille oppijoille. Kirjoitusalustoja ja kyniä saat lainaan museon toisesta kerroksesta.

Muodin huipulla
Yläkoulu ja toinen aste (PDF)
Opettajalle (PDF)

Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit
Koululaistehtävät alakouluille (PDF)
Opettajalle (PDF)

Yläkoulu ja toinen aste (PDF)
Opettajalle (PDF)

Näsilinnan taistelu
Tampere 1918 -sisällissotamuseo/koululaisille

 

Tilattavat koululaisopastukset

Opetussuunnitelmat suosittelevat hyödyntämään museoiden monipuolista tarjontaa opetuksessa, ja museo Milavida tarjoaa uniikin oppimiskokemuksen historiallisessa miljöössä. Museovierailua voi täydentää opastetulla kierroksella, jolla tutustutaan eri ikäluokille suunnatun sisällön avulla Milavidan näyttelyihin.

Kouluryhmän mukana seuraavien aikuisten tulee kulkea luokkansa mukana valvojina koko opastuksen ajan.

Kesto: noin 45 min
Ryhmäkoko: enintään 25 oppilasta
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet mahdollisuuksien mukaan

Opas seisoo kuvan vasemmassa laidassa, esittelee punaisella seinällä olevia kehystettyjä valokuvia.

Ilmaiset koululaisopastukset ja luokkaretket

Tuo luokkasi retkelle ihanaan Näsinpuistoon! Museo Milavida tarjoaa rajatun määrän ilmaisia koululaisopastuksia toukokuun luokkaretkiaikaan sekä elokuussa koulujen alettua! Kevään ja syksyn 2024 ilmaiset koululaisopastukset löydät täältä.

Näyttelyopastusten lisäksi tarjoamme teemallisia opastuksia palatsin historiaan ja kävelykierroksia lähiympäristöön. Vuoden lopulla Milavida puetaan jouluasuun ja ilmaisia koululaisopastuksia on tarjolla Palatsin jouluun.

Opettajien uutiskirje

Lisätietoa kaikesta koululaisiin liittyvästä saat opettajien uutiskirjeestä! Listalle liityttyäsi saat kouluja koskevat tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi. Liity nyt!

Opettajien uutiskirje

Yhteystietoni lähettäessäni hyväksyn, että ne tallennetaan kaupungin järjestelmiin ja että niitä käytetään tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla. Tietosuojaselosteet ja lisätietoa.