Niittyjuhla


Niittyjuhla

Niittyjuhla Museo Milavidassa 14.8.2022 klo 11–16. Ohjelma sisältyy museon pääsymaksuun. Museon pääsyliput Café Milavidasta palatsin ensimmäisestä kerroksesta, myös Museokortti käy. Huom! Sunnuntaina ei järjestetä museon tavallisia opastuksia. Muutokset ovat mahdollisia. Päivän aikana koko perheen ohjelmaa järjestetään myös Finlaysonin alueella, Finlaysonin kirkossa ja Tallipihalla


”Mahtavimmat juhlat järjesti Tampereen Finlayson, yleensä elokuussa niittyjuhlan nimellä. Tällöin työt lopetettiin tavallista aikaisemmin ja kokoonnuttiin upeasti järjestetylle juhlakentälle kaupungin laidalle tai tehtaan puistoon. Alkuillan ohjelma oli arvokasta ja isänmaallista, myöhemmin siirryttiin kilpailuihin, leikkeihin, ja tanssiin lyhtyjen valossa ja ilotulituksen räiskeessä.”


Ohjelma:

Klo 11–13 Milavidan armo Olga von Nottbeck tai talonmies Onni Jalava tavattavissa palatsissa.


Klo 11 Nottbeckien elämää palvelijan kertomana -opastus. Kesto noin 45 min, mukaan museon pääsylipulla. Kierros on laadittu Nottbeckien palveluksessa olleiden henkilöiden muistitietojen pohjalta. Kesto noin 45 min, mukaan museon pääsylipulla.


Klo 12 Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa. Näsinkallion historialliset rakennukset, monimuotoinen luonto ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas tarinoi Näsinkallion vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Kesto noin 1 h, riippuen ryhmän koosta ja etenemisestä, mukaan museon pääsylipulla.


Klo 11–16 Vaakunapaja. Suunnittele vaakuna itsellesi tai suvullesi. Sisältyy pääsymaksuun.


Klo 12.30–13 Luuttumusiikkia 1500- ja 1600-luvun Italiasta, Englannista ja Ranskasta. Anna-Helena Vilkko soittaa renessanssiluutulla Café Milavidassa. Vapaa pääsy.


Klo 13 Kuinka kumarran keisarille -perhekierros. Kuinka niiataan keisarin edessä? Tule oppimaan hienoille tavoille von Nottbeckien lastenhoitajan johdolla leikin merkeissä! Kierroksen kesto on noin 30-40 minuuttia ja se soveltuu 5-10-vuotiaille. Kierros järjestetään osittain ulkona. Maksimiosallistujamäärä 15 lasta, kesto n. 40 min, mukaan museon pääsylipulla ilmoittautumisjärjestyksessä.


Klo n. 13.50 Wilhelm ja Constance von Nottbeckin vierailu Milavidan pihalla. Patruunapari saapuu hevoskärryillä tervehtimään väkeä, heistä saa ottaa valokuvia.


Klo 14–16 Milavidan armo Olga von Nottbeck tai talonmies Onni Jalava tavattavissa palatsissa.


Klo 14.30–15 Luuttumusiikkia 1500- ja 1600-luvun Italiasta, Englannista ja Ranskasta. Anna-Helena Vilkko soittaa renessanssiluutulla Café Milavidassa. Vapaa pääsy.


Klo 15 Olgan piirustustunti. Toiminnallisella taidekierroksella tutustutaan Näsinkalliolla taiteilijoiden elämään: Olga ja Alfred von Nottbeckiin sekä museonjohtaja Gabriel Engbergiin. Kesto noin 1 h, mukaan museon pääsylipulla.


Klo 15.30 Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa. Näsinkallion historialliset rakennukset, monimuotoinen luonto ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas tarinoi Näsinkallion vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Kesto noin 1 h, riippuen ryhmän koosta ja etenemisestä, mukaan museon pääsylipulla.


Lainaus: Koskimies Tiina; Palatsin puutarhassa.