Kaunis morsian -luentosarjaKaunis morsian -näyttelyn luentosarja

Luennot torstaisin 31.8., 7.9., 14.9., 21.9. klo 17 Museo Milavidan alakerrassa. Vapaa pääsy, tervetuloa.To 31.8.2023 klo 17
Morsiusmuodin muutokset
FT, kirjailija, päätoimittaja Mirva Saukkola

Häämuoti heijastaa omaa aikaansa, mutta myös sen naiskuvaa. Esimerkiksi sota-aikana moni neito avioitui lottapuvussa, kun taas heidän tyttäriensä ikäpolvi asteli alttarille minihameessa. Mitä morsiusmuoti kertoo yhteiskunnan muutoksista?


To 7.9.2023 klo 17

Unelmien hääpuku muotisuunnittelijan kynästä
TaM, muotisuunnittelija Teemu Muurimäki
Mikä on unelmien hääpuku? Miten häämuoti syntyy? Millainen on uniikkipuvun suunnitteluprosessi? Uniikeista ilta- ja hääpuvuistaan tunnettu muotisuunnittelija Teemu Muurimäki avaa saloja hääpuvun suunnittelusta, materiaaleista ja muodoista sekä suunnittelutyöstään Pariisissa ja Helsingissä.


To 14.9.2023 klo 17
Suomalaisen rakkauden ja intohimon historiaa
FT, tietokirjailija Hanna Kietäväinen-Sirén

Luennossa perehdytään tavallisten suomalaisten rahvaan ihmisten käsityksiin rakkaudesta, intohimosta ja seksuaalisuudesta. Miten maaseutuyhteiskunnan mies tai nainen ymmärsi rakkauden? Mitä se heille merkitsi ja miten sitä osoitettiin? Rakkauden ja seksuaalisuuden merkityksiin sekä osoittamisen tapoihin pureudutaan laajaan 1600-luvun oikeustapausaineistoon nojaten.  


To 21.9.2023 klo 17
Kuinka miehiä tehdään
TaM, vaatturi, tutkija Jaakko Mäkinen

Kuinka puku tekee miehen ja vaatturi puvun? Luennolla käsitellään miesten arki- ja juhlapukeutumisen ja vaatturin ammatin historiaa.